Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Papryka po argentyńsku

Tekst i foto Anuszka 25-05-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty25-40 min.-

Składniki:

Papryka czerwona, jajka, ser, pesto, ziola.

Jak przyrządzić:

Papryki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Do każdej połówki wbić jajko, posolić i pieprzyć do smaku, przykryć plastrem sera. Grillować w wysokiej temperaturze do momentu ścięcia się jajka.

Jak podawać?

Podawać z pesto lub innym sosem ziołowym (np. świeże zioła zmiksowane z czosnkiem i oliwą). Można też pod koniec grillowania posypać suszonymi ziołami.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.