Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Papryka po bośniacku

Tekst i foto sarna53 06-10-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?5 złprosty15-20 min.średnio dużo

Składniki:

- papryka /ok. 3 szt./ żółta spiczasta słodka,
- czosnek /4 ząbki/,
- wegeta,
- cebula /cztery średnie/,
- śmietana /ok. 100g/ lub kefir,
- oliwa.

Jak przyrządzić:

Paprykę obieramy z ogonków to samo z cebula i czosnkiem, to kładziemy na rozgrzany oliwę i dusimy, pod konieć zalewamy śmietaną i dosypujemy do smaku wegetą.

Potrzebne przybory:

Patelnia.

Jak podawać?

Z chlebem, różnie do woli.

Uwagi:

Bomba w smaku, do chleba i grzanek.

Czas przygotowania:

Po obsmażeniu dusimy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.10.2004 vege

Kroimy to chociaz albo siekamy? Bo w calosci chyba nie wrzucasz na oliwe? :)

Zgłoś 13.10.2004 bbb

bllee

Zgłoś 22.10.2004 muslim

Chyba to zrobie za kilka dni :D Tylko ze podawac bede z ryzem :D

Napewno pycha przpis !

Zgłoś 24.10.2004 MARCIK

JUZ WYPROBOWALAM TEN PRZEPIS, PYCHOTKA.p.s.DZIALA JAK AFRODYZJAK

Zgłoś 26.11.2004 Monika

Naprawde dobre. Ja zamiast śmietany użyłam naturalnego jogurtu, wtedy danie jest dietetyczne, tylko jogurt dodaje sie po zdjeciu z ognia, bo sie warzy

Zgłoś 12.04.2006 marta

a czy moge to podac z makaronem??

Zgłoś 15.12.2011 Pitbullka

Papryka naprawdę extra w smaku,nie wiedziałam nawet,że jest to jedna z odmian "mojego" dania,gdzie używam tylko i wyłącznie papryki zielonej.Czosnku nie dodaję,smażę cebulkę,zagęszczam... Pokaż więcej

Papryka naprawdę extra w smaku,nie wiedziałam nawet,że jest to jedna z odmian "mojego" dania,gdzie używam tylko i wyłącznie papryki zielonej.Czosnku nie dodaję,smażę cebulkę,zagęszczam śmietaną i posypuję obficie białym pieprzem(nie każdemu smakuje) i solą.Super z ziemniakami albo chociażby świeżą bułką.