Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Papryka z grilla faszerowana kozim serem

04.06.2013

Sycąca potrawa wegetariańska rodem z Bałkanów. Jak to z regionalnymi przepisami bywa, jego wersji jest tyle ile wiosek na Bałkanach. Można dodać kukurydzę, siekaną cebulkę lub szczypiorek, wszelkie zioła, a nawet , dla mniej konsekwentnych jaroszy – suszoną kiełbasę. Paprykę można zapiec, aż całkiem zmięknie lub grillować chwilę, jak kto woli.
Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
415 złprosty10 min.średnia

Składniki:

2 papryki, 20 dag koziego sera, ½ szklanki dowolnych siekanych ziół, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka oliwy, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Papryki myjemy, kroimy na połówki i oczyszczamy z nasion i białych części. Oliwą smarujemy zewnętrzną część papryk. Kozi serek rozdrabniamy, łączymy z masłem i siekanymi ziołami, doprawiamy solą i pieprzem. Połówki papryk wypełniamy serkiem. Pieczemy na grillu przez 5-15 minut.

Jak podawać?

Podajemy z pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.02.2004 malkontentka

mniam mniam, to danie jest przepyszne, mam nadzieję, że autorka przepisu zamieści jeszcze jakies przepisy na podobnie dobrze smakujące potrawy..

Zgłoś 02.02.2004 Soleil

Mógłby mi ktoś mi podac przpis na naleśniki gryczane lub pszenne? Dzięki z góry ...

Zgłoś 04.02.2004 Gocha

Jak zrobię te naleśniki,mąż chyba oszaleje ze szczęścia(to przez ten boczuś-on go uwielbia)!:)))

Zgłoś 04.02.2004 jacQu

Chwilka - a to wspomniane w przepisie "mięso dowolnego rodzaju," - co z nim? Czy jest ono zamiennikiem dla boczku?

Zgłoś 05.02.2004 Mróweczka

rewelacja :)) Już wiem co przygotuję dzisiaj na kolację (uwielbiam eksperymentować w kuchni)- ten przepis jest suuuuuuper. Świetnie, że ludzie z taką wyobraźnią i smakiem kulinarnym istnieją....... Pokaż więcej

rewelacja :)) Już wiem co przygotuję dzisiaj na kolację (uwielbiam eksperymentować w kuchni)- ten przepis jest suuuuuuper. Świetnie, że ludzie z taką wyobraźnią i smakiem kulinarnym istnieją..... THX, czekam na więcej

Zgłoś 06.02.2004 ewa

proszę o przepis na krokiety - dokładnie na farsz

Zgłoś 11.02.2004 ewa

prosze o przepis na naleśniki gryczane (Galletes) i ewentualnie nadzienia do nich :-)

Zgłoś 18.02.2004 lete

bardzo dobre, tylko że ja nie dałam pomidorów na wierzch do piekarnika. Pomidory długo trzymają gorąc, a naleśniki wydawały mi się za keczupowate. A ten boczek doskonale pasuje:)

Zgłoś 29.03.2004 IW

Robiłam ostatnio, mąż był zachwycony!!! Nie jest wybredny, ale zawsze ma jakieś uwagi. Tym razem obyło się bez nich. PYCHA!!! Polecam, nie wymaga dużo pracy, a jest co pojeść...

Zgłoś 21.12.2005 Iskierka

Ponieważ nie miałam mięsa gotowanego dodałam pierś z kurczaka, pokrojoną drobniotko i usmażoną. Generalnie danie bardzo dobre, tylko troszkę za suche. Następnym razem zamiast pomidorów na wierzc... Pokaż więcej

Ponieważ nie miałam mięsa gotowanego dodałam pierś z kurczaka, pokrojoną drobniotko i usmażoną. Generalnie danie bardzo dobre, tylko troszkę za suche. Następnym razem zamiast pomidorów na wierzch, całość poleję sosem pomidorowym:), i ser na to. Warto wypróbować,mężowi smakowało:).

Zgłoś 31.10.2010 nie wiem

nie rozumiem czemu co drugi komentarz dotyczy uwag mezow na temat jedzenia, to juz nikt dla siebie nie gotuje?

Zgłoś 24.08.2010 zan19

naleśniki pycha!