Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Papryka z miodem

Tekst i foto Coco 10-08-2011

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
-----

Składniki:

3-4 kg papryki.

Zalewa:
1l. wody, 1 szklanka cukru, 1 szklanka miodu, ¾ szklanki octu, 1 szklanka oleju, 2 łyżki soli.

Jak przyrządzić:

Składniki na zalewę zagotować i ostudzić. Paprykę oczyścić. Wrzucić do garnka, zalać zimną wodą i zagotować. Odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Do słoików wrzucić ziele angielskie, gorczycę, pieprz. Poukładać ciasno paprykę i zalać przygotowaną zalewą. Gotować 10 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.