Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Paprykarz Moni

Tekst i foto moniak1976 19-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? zł-60 min.?

Składniki:


1 kg zoładkow drobiowych (kurzych),
3 papryki surowe (zielona, czerwona, zolta),
3 cebule,
3 pomidory,
3 liscie laurowe,
5 ziarenek ziela angielskiego,
vegeta,
pieprz,
chilli,
papryka ostra i slodka.

Jak przyrządzić:


Zoladki ugotowac z lisciem laurowym i zielem, po ostygnieciu pokroic w paski. Cebulke pokroic w kosteczke i udusic na oleju. Papryke pokroic w kostke i dodac do cebulki - nadal dusic.
Dodac do tego pokrojone zoladki.
Pomidory sparzyc i obrac ze skorki - pokroic w kostke i dodac do wszystkiego - dusic jeszcze ok. 10 minut. Przyprawic do smaku.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?

Najlepiej smakuja z kluskami slaskimi.
Polecam. Jest to cos innego a przy tym bardzo smacznego. Smacznego zycze.

Uwagi:

Zoladki powinne byc gotowane do miekkosci.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.