Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Paróweczki Any

Tekst i foto Any 10-02-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
5? złprosty? min.?

Składniki:

- 10 parówek,
- 10 nalesników,
- 2 cebule,
- 10 plasterków sera żółtego,
- jajko,
- bułka tarta.

Jak przyrządzić:

Na masełku smażymy pokrojoną drobno cebulkę aż sie zeszkli.Nalesniki posypujemy vegetą lub solą (jak kto woli).

Na rozłożonym nalesniku układamy plasterek sera żółtego, na nim parówkę i odrobinkę cebuli.

Całosć zwijamy w rulonik i jak kotlety moczymy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oliwie na bardzo wolnym ogniu a kżdej strony na złoty kolor.

Uwagi:

W zależnosci od upodobń smakowych można zrobić zimny sos:
Smietana lub jogurt naturalny, ogórek zielony pokrojony w kosteczkę, ząbek czosnku i przyprawy do smaku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.02.2004 marzena

espaniale dziekuje serdecznie za przepis pyyyyyyyycha

Zgłoś 01.03.2004 WERONIKA

Przeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeepyszne, polecam kazdem

Zgłoś 01.03.2004 Zofia

To jest naprwde pyszne, no i przede wszystkim tanie

Zgłoś 07.04.2004 Y

Niezłe, niezłe :)

Można lekko zmodyfikować. Zamiast parówki inna "wkladka". Kiełbasa, mielone... co kto woli. A do tego sos pomidorowy (lub inny). Oczywiście duuużo sera.

... Pokaż więcej

Niezłe, niezłe :)

Można lekko zmodyfikować. Zamiast parówki inna "wkladka". Kiełbasa, mielone... co kto woli. A do tego sos pomidorowy (lub inny). Oczywiście duuużo sera.

Zgłoś 29.04.2004 shamrock

Pyszne! Świetne na kolacje i na obiad. Do tego tylko ulubiona surówka i extra danie gotowe. Dzięki za przepis

Zgłoś 26.08.2004 Krzysztof

Przepis eksperymentalny, ale udany.

Szybko i smacznie, no i latwo na szczescie.

Pozdrawiam

Zgłoś 27.08.2004 Żwirbaum i jego wyćwiczone oddziały paróweczek

Otóź cóż mogę powiedzieć na temat paróweczek any? Otóż to: Każdą parówkę przed procesem przygotowania zasadniczego, dzielimy na trzy części: Przedparówkie, Śródparówkie i Zaparówkie...

Po... Pokaż więcej

Otóź cóż mogę powiedzieć na temat paróweczek any? Otóż to: Każdą parówkę przed procesem przygotowania zasadniczego, dzielimy na trzy części: Przedparówkie, Śródparówkie i Zaparówkie...

Potem część główną reakcją łańcuchowego rozszczepienia jąder przeprowadzamy morderczy atak tasakiem na własne plecy. Kiedy zrobimy to wszystko dzwonimy na 999 (112-komórka). Jedziemy do szpitala gdzie podają przepyszne dietetyczne parówki Wujka Kotleticika.... I wtedy tak radośni bierzemy rozbieg i wyskakujemy z 2 piętra w szpitalu. Zabawa gwarantowana....

Zgłoś 10.02.2005 Angela

Żwir......cos tam sądząc po porze o ktorej dodałeś swój komentarz i po jego treści widzę że z Twoją głową jest delikatnie mówiąc coś nie tak.

Zgłoś 18.08.2005 mcbird

Żwirbaum - jestem pod wrażeniem :))))))

Zgłoś 05.09.2005 IDKA

Wszyscy takl zachwalają! A czy ktos przez chwilę pomyślał, że razem z tym pysznym naleśniczkiem zjada (zawartość parówki) 60% kości, oczu mielonych?????????????

Zgłoś 27.03.2006 pan_Pyszota!!!

Witam w parówkowym klimacie, ja bawiłem się w nim przez ostatnie 1,5h (one and half hour) bp tyle zajęło przygotowanie paróweczek wg ANY przepisu (wliczając konsumpcje). Nie żałuje tego czasu, g... Pokaż więcej

Witam w parówkowym klimacie, ja bawiłem się w nim przez ostatnie 1,5h (one and half hour) bp tyle zajęło przygotowanie paróweczek wg ANY przepisu (wliczając konsumpcje). Nie żałuje tego czasu, gdyż otrzymałem danie ssssmaczne a zarazem ssssycące, a to ważne biorąc pod uwagę koszty produktów w tych trudnych i niestabilnych czasach.

Jako sos do "Paróweczek Any" utworzyłem wg przepisu dodając koperek i pare kropel cytryny otrzymując szerzej znany sos koperkowo-czosnkowy.

ocena 3 w mej skali

!!!WARING!!!

Proponuje wczesniej podgotować paróweczki aby rozmiękczyć kości i rozjaśnić kolor oczu z zawartości tego produktu o której wspominał (-ala) IDKA

pan_Pyszota pozdrawia ANE ~ b.r.a.w.o. za przepis

Zgłoś 02.05.2006 tym

witam

właśnie dzisiaj zrobiłam na obiad paróweczki i na prawde wyszły dobre, ja podałam je z sosem czosnkowym i było jeszcze lepiej ale to zalezy od gustu oczywiście