Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Parówka z pomidorami

Tekst i foto bernadeta 17-08-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.-

Składniki:

4 lub 5 parówek grubych, 4 duże cebule, pomidory obrane ze skórki.

Jak przyrządzić:

Parówki obieramy z folii, cebulę kroimy w półkrążki, pomidory również. W garnku lub na patelni układamy dookoła na zmianę: parówka, pomidor, cebula, parówka, pomidor, cebula. Wstawiamy na mały ogień i gotujemy 20-30 minut, do czasu gdy cebula i parówka będą miękkie.

Potrzebne przybory:

patelnia

Jak podawać?

Z chlebem, ziemniakami.

Uwagi:

Ważne, żeby nie doprawiać, bo się wszystko przypali. To się dusi we własnym soku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.