Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Parówki w panierce z serem

Tekst i foto iwosia 14-07-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?6 złprosty15 min.średnia

Składniki:

- parówki
- bułka tarta
- jajka
- ser żółty
- vegeta

Jak przyrządzić:

Parówki przeciąć do połowy wzdłuż. Włożyć do środka słupki z sera żółtego.
Rozmącić jajka z dodatkiem vegety.
Parówki obtaczać najpierw w jajku, potem w bułce tartej.

Dobre danie pod koniec miesiąca, gdy mamy mało pieniążków ;-)

Potrzebne przybory:

nóż, deska do krojenia, talerze na jajko i bułkę, widelec

Jak podawać?

Można polać ketchupem lub innym sosem. (Przyklad dwóch sosów podałam w przepisie na Gyros z frytkami).

Uwagi:


Czas przygotowania:

Bardzo szybkie danie....
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.07.2005 gusia

mój mąż często robi to danie na kolacje, wtedy aż chce mi się wracać po zajęciach do domu, mniam mniam chociaż za parówkami nie przepadam to wersja z żółtym serkiem jest pycha (polecam użyć paró... Pokaż więcej

mój mąż często robi to danie na kolacje, wtedy aż chce mi się wracać po zajęciach do domu, mniam mniam chociaż za parówkami nie przepadam to wersja z żółtym serkiem jest pycha (polecam użyć parówki z indyka:-)

Zgłoś 28.04.2006 noob

a ja polecam taką z zielonym serkiem pleśniowym pychota ;*

Zgłoś 02.05.2006 FAN

Zawsze się znajdzie jakiś imbecyl, któremu sie cos skojarzy.

Zgłoś 12.10.2007 Paweł

No dobrze ale przepis jest niekompletny...co dalej z tymi parówkami, smażyć, gotować czy jeść na surowo?

Zgłoś 21.12.2006 kali

naprawde dobre.ale czas przygotowywania zdecydowanie przekracza 15 minut :)

Zgłoś 17.03.2007 gibson4

Przepis extra ... zachęcam aby vegete zastąpić czerwoną papryką (ostrą), czosnkiem w proszku, ziołami prowansalskimi i solą ...

Pychota .... ja osobiście parówke otaczam w bułce .. potem ... Pokaż więcej

Przepis extra ... zachęcam aby vegete zastąpić czerwoną papryką (ostrą), czosnkiem w proszku, ziołami prowansalskimi i solą ...

Pychota .... ja osobiście parówke otaczam w bułce .. potem do jajka wymiesznego z przyprawami i odrobiną mleka ... znowu bułka i na rozgrzany olej..... Pychota dzieciaki zawsze są zachwycone .... Smacznego

Zgłoś 24.11.2008 Eva

Jak to co obtaczamy w jajku bułce i smażymy na oleju, ehhh....

Zgłoś 01.11.2008 tbik

Paweł ma rację, co z tym dalej, przepis nie kompletny - DNO

Zgłoś 09.12.2009 Agnieszka

zawsze ludzie znajdą sobie miejsce gdzie mogą coś skrytykować :) pewnie autorka przepisu pomyślała, że wszyscy są na tyle inteligentni i wpadną na to co dalej :P ale w sumie na surowo też można ... Pokaż więcej

zawsze ludzie znajdą sobie miejsce gdzie mogą coś skrytykować :) pewnie autorka przepisu pomyślała, że wszyscy są na tyle inteligentni i wpadną na to co dalej :P ale w sumie na surowo też można :P albo ugotuj, potem się pochwalisz co wyszło :)

Zgłoś 19.04.2011 wowo

dajcie do piekarnika to szybciej wam się zrobi...proste :P

Zgłoś 01.10.2010 pm

takie rzeczy kobieta powinna wiedzieć, jeśli się pyta to nie ma czym się chwalić...