Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Parówki w sosie pomidorowym

Tekst i foto domina 21-04-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1-2-prosty7 min.-

Składniki:

3 parówki, przecier pomidorowy Valfrutta, keczup, przyprawa do kurczaka złocista Kamis, kosteczki bazyliowe Korr, pieprz, cukier, olej.

Jak przyrządzić:

Parówki wyjąć z osłonek, pokroić na małe kawałki i wrzucić na rozgrzaną oliwę na 1 minutę. Wlać ok. 3/4 szklanki przecieru pomidorowego (byle nie koncentrat) i 2 łyżki keczupu, dodać jedną kostkę bazyliową Knorra i pół łyżeczki przyprawy do kurczaka (prawie jej nie czuć, ale bez niej danie jest uboższe i o wiele gorsze w smaku), dodać łyżeczkę cukru (można więcej, jak kto woli), pieprz i podgrzewać ok. 5 min. Nie solić, bo w przyprawach jest sól.

Jak podawać?

Podawać z bułeczką.

Uwagi:

Przepis powstał z tego, co miałam, uważam, że przyprawy idealnie pasują, sos jest naprawdę bardzo pomidorowy, taki pożądny, dalej trzymam się tej receptury ;)

Czas przygotowania:

Szybko i smacznie :)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.