Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Parówki zapiekane

Tekst i foto Miśka 24-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty20 min.-

Składniki:

6 parówek, 6 plasterków żółtego sera, 6 długich plasterków boczku.

Jak przyrządzić:

Parówki naciąć po długości. W powstałą szczelinę włożyć żółty ser, a następnie całość owinąć plastrem boczku. Wszystko ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego piekarnika na tak długo, aby ser się rozpuścił, a boczek przyrumienił.

Jak podawać?

Ja podaję z surówką z pora.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.06.2008 Alicja02

Super! lubie tak przygotowane parówki:) Ja podaję z sałatą (sałata + szypior+ sól + sok z cytryny + oliwa)

Zgłoś 09.07.2008 ewuska325

Rewelacja polecam każdemu!!!! Danie jest przepyszne :) Ja podaję to z makaronem ( najpierw gotuje makaron następnie podpiekam go na masełku z dodatkiem vegety i potartego sera ) Możan także poda... Pokaż więcej

Rewelacja polecam każdemu!!!! Danie jest przepyszne :) Ja podaję to z makaronem ( najpierw gotuje makaron następnie podpiekam go na masełku z dodatkiem vegety i potartego sera ) Możan także podac z ketchupem :) Palce lizać

Zgłoś 26.04.2012 basia5212

SUPER!!! Tanio i smacznie ! Polecam

Zgłoś 26.04.2012 mariola1975

Świetny pomysł, bardzo tani, smaczny i szybki przepis. Ja użyłam parówek Pikok i sera żółtego gouda Bluedino (dostępne w Lidl) do tego surówka z pora. Palce lizać