Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasta jajeczna

Tekst i foto Karolina21 17-02-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty10 min.-

Składniki:

8 jajek, średnia biała cebula, pieprz, sól, ocet, majonez, śmietana 12%, musztarda, masło, koperek.

Jak przyrządzić:

Cebule kroimy w drobną kostkę, skrapiamy octem tak, aby była dość winna, solimy i pieprzymy. Ugotowane jajka na twardo przeciskamy przez sitko lub zgniatamy w miseczce, w której jest cebula, dodajemy do masy łyżeczkę ostrej musztardy, kilka łyżek majonezu, łyżkę śmietany i łyżeczkę masła tak, aby wszystko miało konsystencję pasty - nie może być sucha. Na końcu dodajemy koperek.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.