Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasta jajeczna

Tekst i foto Nikka 26-01-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?3,5 złprosty10 min.średnio dużo

Składniki:

- 6 jajek,
- trochę majonezu,
- szczypiorek,
- sól,
- ew. pieprz.

Jak przyrządzić:

Jajka ugotować na twardo, rozdrobnić widelcem, dodać szczypiorek jak się ma, posolić. Dodać majonez wg smaku.

Jak podawać?

Na kajzerkach.

Uwagi:

Jajka po ugotowaniu nalezy zalac zimna wodą i dopiero po takiej kąpieli obierac ze skorupki.

Czas przygotowania:

Razem okolo 20 minut.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 30.01.2004 emgie

Nikka, takie mniamuśne przepisy, że az mi burczy w brzuchu przez Ciebie :D

Zgłoś 30.01.2004 Hania-Kasia

Rozdrabnianie widelcem to jakiś nowatorski sposób rozprawienia się z jajkiem, nie lepiej byłoby użyć do tego noża? A tak na poważnie, smak sałatki jajecznej znacznie poprawi seler naciowy drobno... Pokaż więcej

Rozdrabnianie widelcem to jakiś nowatorski sposób rozprawienia się z jajkiem, nie lepiej byłoby użyć do tego noża? A tak na poważnie, smak sałatki jajecznej znacznie poprawi seler naciowy drobno pokrojony, zaostrza jej smak.

Zgłoś 31.01.2004 Nikka

rozdrabnianie widelcem jajek jest po prostu duzo szybsze niz krojenie w kostke nozem, ja tak wole

Zgłoś 24.02.2004 ajwi

Ja bym dodala ogórka kiszonego i duuużo czosneczku>

Zgłoś 09.04.2004 viva

mozna by jeszcze musztardy dodac (zamiast szczypiorku)

Zgłoś 16.11.2004 veg

Nie do końca przepis wegetariański, skoro tyle jajek i majonez....

Zgłoś 10.02.2005 anka

W ten sposób przemycam ogromne ilości natki pietruszki (proporcje: 2 jajka na osobę, 1-2 pęczki pietruszki, pęczek szczypiorku, w sezonie liście nasturcji, zamiast majonezu oliwa wyciskana na z... Pokaż więcej

W ten sposób przemycam ogromne ilości natki pietruszki (proporcje: 2 jajka na osobę, 1-2 pęczki pietruszki, pęczek szczypiorku, w sezonie liście nasturcji, zamiast majonezu oliwa wyciskana na zimno, sól morska lub kamienna do smaku

Zgłoś 16.02.2005 Goga

a jak nie ma szczypiorku to co????

Zgłoś 18.03.2005 kazia

widziałam różne fiku śne przepisy -ten łatwy i z pewnością najsmaczniejszy

Zgłoś 25.03.2005 PEPE

jajka należy zetrzec na tarce tak jest najlepiej i najprościej a to co wy tu wypisujecie barany to bzdury!!!!

Zgłoś 27.09.2005 olga

polecam również dodanie pora

Zgłoś 19.06.2006 Pamar

PEPE poza tym, że masz rację co do tarki to jednak baranem najprawdopodobniej jesteś TY. Znajdź sobie inne forum do obrażania innych podobnych do ciebie. Tutaj wymieniamy się doświadczeniami kul... Pokaż więcej

PEPE poza tym, że masz rację co do tarki to jednak baranem najprawdopodobniej jesteś TY. Znajdź sobie inne forum do obrażania innych podobnych do ciebie. Tutaj wymieniamy się doświadczeniami kulinarnymi, a nie inwektywami. Pozdrawiam Wszystkich.

Zgłoś 21.07.2008 Mazowszanka

Przepis ok ale ja dodaję jeszcze świeży koperek i pieprz ziołowy