Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasta jajeczna

Tekst i foto Blue7 08-04-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

- jajka ugotowane na twardo,
- szczypiorek,
- majonez,
- sól.

Jak przyrządzić:

Super prosta salatka na okres wielkanocny.
Jajka pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć i drobno posiekać. Posolić i wymieszać z majonezem.
Kanapki z pastą jajeczną maja delikatny smak, rozpływają się w ustach.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.04.2004 Blue7

mozna jeszcze dodać trochę sera żółtego startego na małych oczkach.

Zgłoś 06.05.2004 Nikka

tak samo robie paste, jest bardzo smaczna

Zgłoś 12.07.2004 Sach

Tez tak robie:) Świetna jest, ale czasem wole zamiast majonezu troche musztardy

Zgłoś 14.07.2004 szuflada

no ja dodaje pomidora (albo 2:P), tez w kostke, przyprawy(i ciut octu) , ale ze śmietaną.

Mniam:)

Zgłoś 13.09.2004 mała

ja to znam z ramą(wersja łagodniejsza w kalorie)lub z masłem zamiast majonezu+cebulka. mmmmmnnnnnniiiiiaaaaammmmm:)(a jak zrobi babcia to palce lizać!)

Zgłoś 15.09.2004 Anula

zamiast szczypiorku dodaję wyciśniętę ząbki czosnku i starty żółty serek i posiekaną natkę.

Zgłoś 13.04.2005 niuniakura

A jak dodacie do tego rzodkiewki i ogórka surowego starte na tareczce jarzynowej ( tylko ogórek musi byc po starciu zasolony i odciśnieta woda po jakimś czasie) to wtedy będzie jeszcze lepsze. ... Pokaż więcej

A jak dodacie do tego rzodkiewki i ogórka surowego starte na tareczce jarzynowej ( tylko ogórek musi byc po starciu zasolony i odciśnieta woda po jakimś czasie) to wtedy będzie jeszcze lepsze. Spróbowałam i wiem co mówię!!! Smacznego.

Zgłoś 26.10.2004 elwira

a ja dodaje jeszcze potarkowany ser

majonezu tyle co kot napłakał

i !!!!nawet sporo ketchupu

Zgłoś 30.12.2004 paula

Ja jajeczka ścieram na tarce na dużych oczkach i dodaję drobniutko pokrojoną szynkę. Do tego albo szczypiorek, albo natka pietruszki i majonez z odrobiną śmietany+pieprz i sól. PYCHA!

Zgłoś 17.09.2005 MIMII

MNIAM MNIAM

Zgłoś 08.08.2006 magda

To jest pasta mojego dzieciństwa . Ciocia Lusia ją robiła. Dzięki za przepis. Zdaje się że sukcesem do jej smaku był właśnie zółty ser -dzięki za przypomnienie

Zgłoś 07.11.2006 Este

Proponuję dodać chrzanu, będzie nieco ostrzejszy smak. :-)

Zgłoś 31.12.2006 slavomir

a gdyby tak dodać posiekaną paprykę albo uduszone i posiekane pieczarki? Zdaje się, że pomysłów może być wiele. I pewnie w każdym przypadku palce lizać.

Zgłoś 03.03.2008 Syn Farmaceuty

Ja zrobiłem tę pastę z przepisu, jest smaczna i szybka w zrobieniu.

Następnym razem zrobię z serem itp itd.

Zgłoś 26.11.2008 natka

salatka jajeczna jest pyszna..proponuje dodac jeszcze troche chrzanu zurawinowego....pyyycha!

Zgłoś 19.04.2008 wilka

z pieczarkami to juz chyba przesada...?;)) jajka, ser i por (pora;)- to moj faworyt, chociaz wersje ze szczypiorkiem albo pietruszka tez moze wyprobuje!:)) caly urok tkwi w prostocie. pzdr

Zgłoś 19.04.2008

acha! rumunika, gdybys spojrzala na date publikacji przepisu to moze nie wyszlabys na chamskiego matola...

Zgłoś 07.12.2009 paula:}

Dzieki na pewno spróbuje :}:}:}