Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasta jajeczno-koperkowa

Tekst i foto awa2001 22-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?3 złprosty8 min.?

Składniki:


5 jajek, pęczek koperku, majonez, sól

Jak przyrządzić:


Ugotowane na twardo jajka kroimy drobniutko, dodajemy równie drobno pokrojony koperek i majonez wedle uznania (ja daję dosłownie 1 łyżkę stołową), oczywiście solimy.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Najlepiej na świeży chlebek, ale pyszna jest również jako dodatek do mięs i wędlin.

Uwagi:


Wydaje się banalna, ale jest naprawdę pyszna, moja rodzina pałaszuje ją w ciągu 10 minut. Ważna jest duża ilość koperku, przy 10 jajkach dodaję 2 pęczki. Smacznego!

Czas przygotowania:


Czas: 8 min. łącznie z gotowaniem jajek :), reszta to kwestia szybkości krojenia składników.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.08.2005 justynka

dzisiaj zrobiłam, była pyszna:) mojej rodzince też smakowała, poszła jak burza:) dzięki za fajny przepis:)

Zgłoś 03.09.2005 awa2001

bardzo się cieszę,że smakowała,dodam jeszcze,że jest to doskonała baza do wariacji na temat tej pasty,czesto dodaję do niej drobno pokrojoną rzodkiewkę i jakąkolwiek wędlinę ( np.resztki szynki ... Pokaż więcej

bardzo się cieszę,że smakowała,dodam jeszcze,że jest to doskonała baza do wariacji na temat tej pasty,czesto dodaję do niej drobno pokrojoną rzodkiewkę i jakąkolwiek wędlinę ( np.resztki szynki z lodówki),oczywiscie każdy może dodać to co lubi, z tym,że dodatki powinny byc raczej ostre niż słodkie.

Zgłoś 19.10.2005 gogda32

Ta pasta jest przepyszna,jadło ją nawet moje dziecko-niejadek.Nie starczyło dla całej rodziny.Pyyyyyyyyyycha

Zgłoś 16.12.2005 aniak

rewelacja!!! szybkie,tanie i pyszne, na poczatku przestraszyłam sie takiej ilosci koperku, ale za 2 razem dałam tyle co w przepisie i było ekstra:)

Zgłoś 14.01.2006 irena

tak, to jest pynia.mozna ja jesc z podsmazonym chlebem, ktory

wcieramy czosnkiem

Zgłoś 28.01.2006 jajcara

witam, ja robie troszke inna, nie mniej smaczna, polecam. Jajka, cebula- drobno posiekana, sol pieprz oraz maslo MNIAM MNIAM i na kanapeczki smacznego

Zgłoś 04.02.2006 awa2001

wierzę Jajcaro, ze twoja pasta jest pyszna, ale jeśli to ma być pasta jajeczno-koperkowa, bo takiej dot.komentarze to chyba zapomniałaś w swoim przepisie o koperku:)

Zgłoś 03.07.2007 ellllla

ta pasta jest naprawdę pyszna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POLECAM!