Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasta jajeczno-serowa

Tekst i foto Baśka 16-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?8 złprosty15 min.?

Składniki:


Na śniadanko dla 4 osób: 4 jajka,
25 dkg żółtego sera (najlepiej gouda),
majonez,
szczypiorek lub natka pietruszki,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić:


Ugotować na twardo, ostudzić i obrać jajka. Zetrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka) ser oraz jajka. Wymieszać, lekko posolic, dodać pieprz i pokrojony na drobno szczypiorek (lub natkę pietruszki) i dodać majonez aby powstała konsystencja pasty. Nakładać na bułeczki posmarowane masłem.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 17.08.2005 Donka

musze przyznac ze pasta jest pychotka pozdrawiam Cie Basko!!!

Zgłoś 10.02.2006 Agusia

Pyszne polecam uwielbiam:)

Zgłoś 22.03.2006 angel83

Jakby do tego dodać jeszcze 1 łyżeczke majonezu, np. Helmans Babuni to będzie miało lepszy smak i nie będzie troche mdłe, ja tak robiłam i jest bardzo pyszne :-)))) pozdrawiam

Zgłoś 05.06.2006 ewa

przecież w przepisie jest podany majonez.

Zgłoś 22.10.2007 mila

uwielbiam pastę jajeczną a jaką robi moja babcia...ta też jest dobra

Zgłoś 11.11.2007 irena

zamiast szczypiorku dodaję 3 zabki czosnku, przeciśniętego przez praske. Smacznego

Zgłoś 04.03.2008 monia

Wczoraj zrobiłam paste na śniadanie. Palce lizać.

Zgłoś 18.07.2008 znikomka

a czy to nie jest dział "dania główne"...?