Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasta serowa

Tekst i foto Gatka 29-04-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?6-8 złprosty10 min.wysoka

Składniki:

- 40 dag żółtego sera (najpiej trochę twardszy, może być podsuszony, resztki),
- 3-4 ząbki czosnku,
- 3-4 łyżki majonezu,
- troszkę soku z cytryny,
- sól, pieprz,

Jak przyrządzić:

Ser zetrzeć na drobno, ale nie na wiórki. Czosnek zmiażdżyć, wymieszać z serem, majonezem, sokiem i pryprawami. Odstawić na trochę aby się "przegryzło".

Jak podawać?

Pasta świetnie smakuje sama, ale również jako dodatek do kanapek, chipsów, krakersów.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.