Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasta szpinakowa

Tekst i foto beata 12-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
415 złprosty30 min.niska

Składniki:

czosnek (główka), szpinak mrożony (paczka), pomidory w puszce, koncentrat pomidorowy (1), pieprz, oliwa z oliwek, ser feta, makaron rurki

Jak przyrządzić:

Na patelni w oliwie (np. z oliwek) smażymy 10 minut czosnek w postaci pojedynczych ząbków (bardzo powoli, tak żeby się ledwie zarumienił). Następnie wlewamy do czosnku pomidory z puszki (wcześniej pomidory można pokroić w ósemki). To smażymy z 10-15 minut na małym ogniu. Do tego dodajemy szpinak, koncentrat i pieprz. Danie jest gotowe po 10-15 minautach smażenia.


Jak podawać?

Ugotowany makaron wykładamy na duże przezroczyste naczynie, polewamy go na wierzchu pastą szpinakową. Na to kruszymy ser feta (nie za wiele, ponieważ sól w nim zawarta może nam przeszkadzać). Smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.