Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasta z cukinią

Tekst i foto gusika 14-06-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty--

Składniki:

paczka makaronu razowego, 1 cukinia, 50 g pestek słonecznika, 50 g pestek sezamu, 50 g orzechów włoskich, 200 ml śmietanki 30%, 200 g sera lazur, świeże oregano, oliwa z oliwek, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Pestki i orzechy upraż na suchej patelni. Cukinię pokrój w kostkę, usmaż na oliwie z oregano, solą i pieprzem. Dorzuć pestki, przesmaż razem chwilę, daj ser i śmietankę. Zredukuj, gotując w międzyczasie makaron al dente. Odcedzony nie do końca makaron wrzuć do sosu, przemieszaj.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 16.06.2010 niki

Pyszne...................................., coś dla prawdziwego faceta :)