Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasta z wędzonej makreli

Tekst i foto Elutka 05-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
410 złprosty15 min.wysoka bardzo

Składniki:


1 wędzona makrela,
1 pęczek szczypiorku lub fioletowa cebulka,
2 ogórki kiszone,
3 jajka,
1 łyżka musztardy słodkiej (najlepiej indiańskiej),
3 łyżki majonezu,
pieprz do smaku.

Jak przyrządzić:


Makrelę obrać ze skóry i wybrać ości, ogórki obrać, jaja ugotować na twardo. Wszystkie składniki drobno posiekać w kostkę. Dodać musztardę z majonezem, przyprawić pieprzem i dokładnie wymieszać.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Pasta najlepiej smakuje na świeżym chlebku z masełkiem.

Uwagi:


Czas przygotowania:


Jaja można ugotować podczas obierania i krojenia pozostałych składników.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 22.09.2005 aga

Znam trochę inny przepis. Pychota. Do rybki dodajemy drobniutko posiekaną, dużą cebulę, łyżkę koncentratu pomidorowego i majonezu. Wszystko rozcieramy na pastę. Polecam!