Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Paszteciki

Tekst i foto krysiala 07-09-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
14? zł-30 min.?

Składniki:

Pasztet 50 dag, cebula, bułka tarta, ząbek czosnku, ciasto naleśnikowe: 1 l mleka, 2 jajka, mąka, sól.

Jak przyrządzić:

Smażymy z rozrobionego ciasta naleśnikowego placki, osobno na patelni szklimy drobno posiekaną cebulę, następnie wrzucamy na to i rozpuszczamy pasztet lub wątrobiankę, wyciskamy czosnek i jeśli masa jest za rzadka, zagęszczamy bułką tartą (2 łyżki). Tak przygotowanym farszem smarujemy kolejno placki, zwijamy jak krokiety, podajemy z barszczem, smacznego!

Jak podawać?

Z barszczem na gorąco.

Uwagi:

Można opanierować w jajku i bułce tartej i podsmażyć, bardzo dobre i szybkie w przygotowaniu.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.10.2008 Athenka

uwielbiam te paszteciki, szybkie i fajne żarcie

Zgłoś 11.12.2007 lencia

TO SA BARDZIEJ KROKIETY NIZ PASZTECIKI!!!!!!!!!!!!!!