Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasztet drobiowy z pieczarkami

Tekst i foto natalka 25-08-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni90 min.?

Składniki:

1 kg wątróbek drobiowych, 0,5 kg pieczarek, 2 cebule, 4 jajka, 2 bułki, koperek suszony lub świeży, bułka tarta, sól, pieprz, 3 łyżki cukru.

Jak przyrządzić:

Surowe wątróbki mielimy. Podsmażamy pieczarki z cebulą i mielimy jeszcze raz z wątróbkami. Dodajemy żółtka jajek, białka ubite na sztywną pianę, namoczone i odciśnięte bułki. Przyprawiamy koperkiem, solą, pieprzem i cukrem. Blachę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą, wlewamy masę. Pieczemy ok. godziny w temperaturze 200 st. C.

Potrzebne przybory:

maszynka do mielenia mięsa lub mikser z ostrzem, nóż, patelnia, blacha, piekarnik

Jak podawać?

Podawać na zimno z pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.