Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasztet Tani

Tekst i foto hakszka 17-12-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2015 złprosty45 minut min.250

Składniki:

0,75kg wątroby cielęcej, 0,75kg podgardla, 4 cebule, 4 bułki, 4 jaja, sól i pieprz do smaku

Jak przyrządzić:

Wątrobę, podgardle, cebule, bułki udusić, następnie zemleć dwa razy, wbić jaja, doprawić do smaku, włożyć do brytfanki/keksówki/ i piec około 45 min w temp. 175 st.

Potrzebne przybory:

brytfanka keksówk,a a do wyrobienia maszynka do mielenia mięsa

Jak podawać?

podajemy na zimno pokrojone w plastry i ułożone na sałacie

Uwagi:

Na pewno będzie smakowity tani pasztet i nikt nie uwierzy, że taki tani. Smacznego.

Czas przygotowania:

pieczemy 45 min w temp 175 st
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 02.01.2005 J.ustka

Fuj fuj fuj

Zgłoś 05.03.2005 patiii

fajny przepis ..zaraz bede robic

Zgłoś 14.12.2005 KATI

O MATKO SZUKAM PRZEPISU NA PASZTET ALE TEN CHYBA NIE JEST ZBYT SMACZNY CO PRAWDA NIE JADŁAM ALE WATROBA I PODGARDLE BLLLEEEE

Zgłoś 28.03.2012 steb

Jest bardzo dobry,wiem co mówię bo zajmowałem się wędliniarstwem, z supermarketu nie wziąłbym do reki nie mówiąc już do ust.Pozdrawiam