Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasztet z białego sera

Tekst i foto Paulina 05-06-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
6-8niska złprosty--

Składniki:

1.5 kg zmielonego białego sera, 1 mały kubek jogurtu naturalnego, 3 ogórki kiszone lub korniszony, 1 duża cebula, 1 pęczek szczypiorku lub koperku, 3-4 kawałki papryki konserwowej, 1 łyżeczka vegety, sól, pieprz, 2-3 ząbki czosnku, 3-4 łyżeczki żelatyny.

Jak przyrządzić:

Formę keksową smarujemy olejem i wykładamy folia aluminiową. Ogórki kroimy w kostkę, cebule i paprykę również. Szczypiorek i koperek drobno siekamy. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Ser przekładamy do miski, dodajemy vegetę, sól i pieprz do smaku oraz rozpuszczona żelatynę i zmiażdżony czosnek. Mieszamy rózgą i stopniowo dodajemy ogórki, cebulę, paprykę, zieleninę i jogurt. Masę przekładamy do formy,wierzch wyrównujemy i dociskamy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po zastygnięciu kroimy w plastry.

Potrzebne przybory:

Mikser, miski, łyżeczka, deskę do krojenia, folie aluminiową, forma keksowa.

Jak podawać?

Danie podajemy razem z pieczywem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.