Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasztet z królika z kasztanami

Tekst i foto marron 01-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty90 min.?

Składniki:

150 g całych kasztanów, 2 udka królika, wątróbka z królika, 400 g mielonej wieprzowiny, 4 grubsze plasterki boczku, 1 szklanka koniaku, sól, pieprz,
trochę gotowego piekarskiego ciasta.

Jak przyrządzić:

Oddzielić mięso królika od kości, pokroić mięso w duże kawałki, zrobić marynatę z koniaku, soli, pieprzu, polać marynatą, odstawić. Na dnie ceramicznego naczynia ułożyć dwa plastry boczku, dodać kawałki królika w marynacie, całe kasztany, ułożyć w środku wątróbkę posoloną, popieprzoną, przykryć na zmianę mieloną wieprzowiną, kawałkami królika, wieprzowiną. Położyć 2 ostatnie kawałki boczku na wierzchu. Przykryć naczynie i zamknąć hermetycznie, oblepiając dookoła pokrywę ciastem.
Piec w piekarniku 90 min w temp. 180-200 st. C. Na chwilę pozostawić w piekarniku.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.