Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pasztet z pestek dyni

Tekst i foto Venus 02-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złśredni50 min.?

Składniki:

2 paczki pestek dyni łuskanej, 3 łyżki mąki kukurydzianej, 3 łyżki drożdży, 2 grahamki, sól, cebulka, pieprz

Jak przyrządzić:

Pestki z dyni przepuścić przez maszynkę i zalać niewielką ilością wody, dwie bułki grahamki namoczyć i też przepuścić przez maszynkę, cebulkę podsmażyć na oliwie, dodać drożdże i mąkę, wymieszać wszystko, przyprawić do smaku i podlać taką ilością wody, aby pasztet miał konsystencję śmietany. Piec w piekarniku ok. 40 minut. Pasztet powinien mieć grubość 3-4 cm.

Jak podawać?

Podawać do chlebka lub bułeczki.

Uwagi:

Proste, smaczne, przede wszystkim bardzo zdrowe.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.05.2006 Venus

Sory - zapomniałam dopisac ,ze drozdze Tebi trezba dac do tego pasztetu - mozna je kipic w sklepie z zdrową zywnoscią lub w Czechach.