Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pate chinois

Tekst i foto marta 21-06-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-5tanie złprosty30-40 min.srednia

Składniki:

mieso mielone, sol i pieprz, 1 jajko, ketchup,
ziemniaki, 1 lub 2 puszki kukurydzy (osobiscie daje 2 puszki)

Jak przyrządzić:

Ziemniaki obrac i gotowac. Mieso mielone usmazyc na patelni przyprawiajac sola i pieprzem. Po usmazeniu wymieszac z jednym jajkiem i wylozyc na naczynie zaroodporne. Na wierzch miesa wylozyc kukurydze z puszki. Gdy ziemniaki beda gotowe nalezy je ubic i wylozyc na kukurydze. Naczynie wlozyc do nagrzanego piekarnika (300 stopni C) i trzymac 10 min. Podawac na goraco polane ketchupem.

Potrzebne przybory:

naczynie zaroodporne, piekarnik

Uwagi:

Zamiast ugotowanych ziemniakow mozna uzyc puré ziemniaczane, wtedy zmniejszy sie czas oczekiwania poniewaz puré przygotowuje sie w 5-10 min.

Czas przygotowania:

danie jest naprawde proste w wykonaniu, bedzie smakowalo szczegolnie dzieciom chociaz moj tata tez je uwielbia
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 09.09.2006 lola

danie naprawde dobre, ja do miesa dodalam jeszcze pieczarki

rodzinka byla zachwycona

Zgłoś 16.03.2007 asia218

bardzo dobra potawa !!!

zamiast pieczarek dodalam papryki ... niam niam

Zgłoś 19.08.2013 gość

Troche zla kolejnosc.Najpierw dajemy mieso,potem kukurydze a na koncu ziemniaki