Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pates aux champignons de Paris

Tekst i foto chwast 23-07-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?10 złprosty40 min.dużo

Składniki:

- makaron, najlepiej jakieś ładne świderki,
- pół kilo pieczarek, więcej nie zaszkodzi,
- 3-4 cebule,
- sól, pieprz,
- oliwa z oliwek,
- ser żołty.

Jak przyrządzić:

Makaron, wiadomo-ugotować. Na oliwie podsmażyć cebulke, dodać pieczarki, przyprawy i wszystko ładnie poddusić. Jak wszystko bedzie gotowe wymieszac makaron z pieczarkami, do cieplego jeszcze dania zetrzec ser żółty. Roztopi sie i wszystko apetycznie się poskleja i będzie ciągnące. Nastepnie nałozyć na talerz, albo wlożyc do miski z potrawka sztućce i zjeść, najlepiej z kimś miłym , kto nie siorbie i mlaska.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.07.2003 figa

ja znam to danko w wersji suto pospanej majerankiem ,bardzo oryginalne.

Zgłoś 05.08.2004 ania

pod koniec smazenia pieczarek mozna tez wlac do nich smietane slodka (dla tych wegetarian ktorzy jedza produkty i przetwory mleczne), ale mozna tez przeksztalcic to w znane wszystkim lazanki, cz... Pokaż więcej

pod koniec smazenia pieczarek mozna tez wlac do nich smietane slodka (dla tych wegetarian ktorzy jedza produkty i przetwory mleczne), ale mozna tez przeksztalcic to w znane wszystkim lazanki, czyli usmazyc cebule pokrojona w kostke, dodac do tego pokrojoe pieczarki i smazyc dalej. nastepnie do garnka z pieczarkami i cebula wsypac poszatkowana biala kapuste i dusuc pod przykryciem az do jej "uduszenia' (trzeba uwazac zeby sie nie przypalilo- dodawac odrobine wody). pod konic wsypac ugotowany makaron (swiderki, rurki, lazanki, kolanka-jak kto woli). przyprawic sola i duzo iloscia swiezo zmielonego pieprzu. Pycha i bardzo syte. polecam