Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pekinka

Tekst i foto Mariusz96 16-01-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty15 min.?

Składniki:

- 1/2 sałaty pekińskiej,
- 5 łyżek majonezu,
- 1 łyżka musztardy,
- 1 łyżka chrzanu,
- 1 łyżka ketchupu,
- 3 – 4 łyżki oliwy,
- sok z 1 cytryny,
- 3 łyżki cukru,
- do smaku szczypta carry, pieprzu, soli.

Jak przyrządzić:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i połączyć z poszatkowaną sałatką pekińską.

Uwagi:

Ilość sałaty dostosować do jej wielkości.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.02.2003 ~~sylwusia~~

czy ten ketchup i cukier jest bardzo potrzebny? ja robię taką samą ale nie dodaje cukru i ketchupu- jest pycha. aha - jeżeli jest już majonez to po jaką cholerę olej??? 1 mała marchew też nie za... Pokaż więcej

czy ten ketchup i cukier jest bardzo potrzebny? ja robię taką samą ale nie dodaje cukru i ketchupu- jest pycha. aha - jeżeli jest już majonez to po jaką cholerę olej??? 1 mała marchew też nie zaszkodzi... ale dzieki za uwage - na pewno spróbuję. pozdrawiam.

Zgłoś 23.12.2003 Kaja

Nawet nie pomyślałam, że z kapusty pekińskiej(za którą do dziś nie przepadałam) można zrobić takie cudo! Naprawdę wielkie dzięki za ten przepis:)

Zgłoś 24.01.2006 madzia

a fuuuuuuu! mialam taki apetyt na pekinke i cala w koszu! Jest wstretnie kwasna, nie dawajcie tyle cytryny!!! Co mnie podkusilo...Przepis do bani.

Zgłoś 12.03.2006 Michał F

świetna sałatka; ja jednak zrezygnowałem z cytryny i dodałem majeranek. Pycha