Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pekińska surówka

Tekst i foto Pati 21-02-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?4 złprosty20 min.?

Składniki:

1 kapusta pekińska,
1 jabłko,
2 średnie ogórki kiszone.
Sos:
sok z połowy cytryny, trochę oliwy z oliwek, łyżeczka musztardy, ząbek czosnku, troszkę cukru

Jak przyrządzić:


Same liście kapusty kroimy w paseczki, jabłko w skórce kroimy w kostkę, ogórka kiszonego też w kosteczkę, robimy sos i polewamy! Polecam jako surówkę do obiadku, pyszor :o))

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:


Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 03.03.2006 darka

znam ją, jest bardzo dobra. Ja dodaję jeszcze marchewkę i czasami robię z majonezem. też pycha