Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Petto di pollo alla salvia

Tekst i foto maggiore 19-11-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
2-310 złprosty60 min.?

Składniki:


2 piersi kurczaka,
2 ząbki czosnku,
świeże gałązki szałwii,
masło,
1/2 cytryny,
sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Piersi przekroić na pół wzdłuż (tak jak się przekrawa bułkę), nie rozbijać, posolić i popieprzyć, ułożyć na nich odarte liście szałwii, lekko zgniecione w rękach (żeby "puściły" aromat, skropić cytryną. Odstawić na 1/2 godziny - 45 minut do lodówki. Na patelni, na bardzo małym ogniu, rozpuścić masło - uważać na ogień, żeby się nie przypaliło! Do rozpuszczonego masła dodać pokrojony cieniutko czosnek i chwilę go poddusić, włożyć piersi kurczaka razem z szałwią i ewentualnie sokiem z cytryny, który spłynął, smażyć na wolnym ogniu z obu stron.

Potrzebne przybory:


Jak podawać?


Uwagi:

Masło w połączeniu ze świeżą szałwią daje cudowny smak, gorąco polecam! Ja podaję ze świeżymi ciabattami i sałatą z cytryną i oliwą.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 01.12.2013 parajumpers gobi

First Quarter Results

parajumpers gobi http://www.oceaneconomics.org/parajumpers/index.asp

Zgłoś 07.01.2015 samuel

xJuTjf http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Zgłoś 13.01.2016 k茅pesifi.com

charlottesway.com

k茅pesifi.com [url=http://www.k茅pesifi.com]k茅pesifi.com[/url]

Zgłoś 17.06.2016 cheap stone island

http://www.outletstoneisland.co.uk/

cheap stone island