Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Pie(czara) z ognia

Tekst i foto dragonfly 17-08-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10-15 min.mało kalorii raczej

Składniki:


- pieczarki
- sól (dla smakoszy może być czosnkowa)
- pieprz
- odrobina masła

Jak przyrządzić:


Pieczarki z poobrywanymi nóżkami układamy na grillu stroną blaszkowaną do dołu na ok. 2-3 minutki. Odwracamy i posypujemy solą (czosnkową), pieprzem i kładziemy odrobinkę masełka... Pozostawiamy pieczarki w takim stanie na grillu dotąd aż troszkę sie podpieką a masełko się rozpuści... Wykładamy na talerzyk i gotowe!

Potrzebne przybory:


Grill, widelec do ściągania pieczarek z grilla...

Jak podawać?


Podawać z pieczywem czosnkowym lub zwykłym opieczonym na grillu...

Uwagi:


Czas przygotowania:


Zależy od upodobań...
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 18.08.2005 Devil Marcin

Moja mama robiła kiedyś coś podobnego tylko, że nie z grila. Faszerowała wnętrze pieczarki jakąś dobrą masą ryżową połączonom z jakimiś warzywami i wkładała do piekarnika. Po prostu Pycha!!! A t... Pokaż więcej

Moja mama robiła kiedyś coś podobnego tylko, że nie z grila. Faszerowała wnętrze pieczarki jakąś dobrą masą ryżową połączonom z jakimiś warzywami i wkładała do piekarnika. Po prostu Pycha!!! A te pieczarki na grila zapewne równie dobre:)

Zgłoś 19.08.2005 dragonfly

Mogę zapewnić że pieczarki robione w ten sposób na grillu są nadzwyczajne... Nie jem mięsa więc eksperymentuję z innymi potrawami z ognia... oczywiście kiedyś to taka pieczarka leżała obok bekon... Pokaż więcej

Mogę zapewnić że pieczarki robione w ten sposób na grillu są nadzwyczajne... Nie jem mięsa więc eksperymentuję z innymi potrawami z ognia... oczywiście kiedyś to taka pieczarka leżała obok bekonu lub mocno doprawionej karkówki... teraz to inna bajka... Ale jeśli ktoś ma zmysł smaku to dobrze wie czym nadziać pieczarkę... z nadzieniem... mmmm

Zgłoś 02.06.2010 Kasiaadasia22

nadziać można szpinakiem- smakują nawet tym, którzy za nim nie przepadają