Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki faszerowane

Tekst i foto agatka:) 09-09-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20-30 min.wysoka

Składniki:

Pieczarki, jajka (zależy od liczby pieczarek), natka pietruszki, sól, pieprz do smaku, ciasto naleśnikowe.

Jak przyrządzić:

Myjemy pieczarki i oddzielamy ogonki od kapeluszy. Jajka gotujemy na twardo, ogonki pieczarek również gotujemy. Po wystygnięciu kroimy drobno jajka i ugotowane ogonki, natkę pietruszki i mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem (najlepiej kolorowym). Przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze, które zanurzamy w cieście naleśnikowym (gęstszym niż do naleśników, żeby nie spływało) i smażymy na głębokim oleju do uzyskania złotego koloru. Wyjmujemy na talerz i gotowe:)

Jak podawać?

Można podawać z różnego rodzaju sosami śmietanowymi lub same, bez niczego - też są pyszne:) Pieczarki możemy udekorować pokrojonymi w ósemki jajkami (którem np. nam zostaną) i natką pietruszki. Podajemy na liściu sałaty, ale niekoniecznie. Smacznego.

Uwagi:

Potrawa najlepiej smakuje na ciepło!

Czas przygotowania:

Wszystko zależy od liczby przygotowanych pieczarek i tego, jak będziemy się uwijać:)
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 11.03.2008 Gosia