Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki faszerowane

Tekst i foto Bogdan 28-11-2004

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty50 min.?

Składniki:

50 dag pieczarek, ser feta (1 opakowanie), natka pietruszki, 2 cebule, 10 dag sera zółtego, 2 pomidory, ew. przyprawy (np. pieprz)

Jak przyrządzić:

Pieczarki obrać i oddzielić ogonki od kapeluszy. Ogonki i cebule pokrocić w drobną kostke oraz zeszklić na patelni. Natkę pietruszki drobno posiekać, połaczyć z serem fetą oraz usmażoną cebula i ogonkami pieczarek. Farsz przyprawić według uznania (ja dodaję tylko pieprz). Następnie farszem wypełnić kapelusze, przykryć plastraki zółtego sera, wstawic do piekarnika i piec w temp. 180 stopni około 45 minut.

Potrzebne przybory:

Patelnia, naczynie do pieczenia...

Jak podawać?

Podawać na ciepło lub spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.

Uwagi:

Podczas pieczenia nie przykrywać naczynia przykrywką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 10.12.2004 kasia

a co z pomidorami które są wśród składników?

Zgłoś 10.12.2004 Aga

co z pomidorami?są w składzie dania a nie ma w sposobie przyrządzania

Zgłoś 10.12.2004 nata

co z pomidorami

Zgłoś 19.12.2004 Bogdan

Wypełnione farszem pieczarki przykryć pomidorami i serem zółtym przed pieczeniem...

Zgłoś 29.08.2008 aga

właśnie jestem w trakcie przyrzadzania,posadzilam j na blaszce,pieknie pachnie ..zobaczymy..napewno jeszcze sie odezwe:)dziekuje za przepis Bogdanie