Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Pieczarki faszerowane

Tekst i foto Becia 24-03-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

- kapelusze pieczarek (najlepiej średniej wielkości)
- serek typu Almette lub Tartare (czosnkowy lub ziołowy)
- dużo świeżego koperku (ok.2 pęczków)
- czosnek, pieprz, sól

Jak przyrządzić:

Pieczarki oczyścić, potrzebne będą tylko kapelusze. Czosnek przecisnąć przez praskę (nie podaję ile ząbków, bo to wg uznania), ja daję go naprawdę dużo bo uwielbiam,posolić i dodać do serka wraz z posiekanym koprem. Wszystko dokładnie wymieszać z solą i pieprzem. Odstawić na ok. 30 min aby wszystko się "przegryzło". Następnie nadziewać kapelusze. Piec najlepiej na grillu, można też na patelni.

Jak podawać?

można konsumować same lub z bagietką z masełkiem.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 27.04.2005 Taroti

Brzmi smakowicie - zrobię na pewno :)

Zgłoś 27.09.2005 myszoskoczek

rewelka,tylko zmodyfikowała ciutke przepis i zrobiłam z żółtym serem , jak dla mnie bomba!