Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki na ciepło

Tekst i foto hajduczek 28-09-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
27 złprosty30 min.srednia

Składniki:

- pieczarki (8 srednich sztuk)
- cebula (2 srednie lub 1 duza)
- duza czerwona papryka
- olej
- czosnek
- przyprawy( oregano, tymianek, pieprz, sol)

Jak przyrządzić:

- cebule kroimy w kosteczke i wrzucamy na rozgrzany olej, doprowadzamy ja do stanu zeszklenia
- w czasie gdy szkli sie nam cebula przygotowujemy pieczarki, kroimy je w paseczki, to samo robimy z papryka
- do zeszklonej cebulki dolaczamy pokrojona papryke i pieczarki, mieszamy, doprawiamy (dodajemy pokrojony lub wycisniety czosnek) i dusimy ok. 20 minut.

Potrzebne przybory:


noz, deska, patelnia głeboka, lyzka

Jak podawać?

Najlepiej smakuje na ciepło z chlebem, ale moze byc tez z ryzem. Smacznego.

Uwagi:

Oczywiscie wszystkie produkty oczyszczamy do bezposredniego uzycia.

Czas przygotowania:


Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 28.09.2005 Mz

A czy na koniec trzeba dodać mąkę albo śmietanę?

Zgłoś 29.09.2005 hajduczek

"Mz" ja nie dodaję ani mąki ani śmietany.:)

Zgłoś 03.10.2005 Mz

Ok, dzięki. Jutro będę robić.