Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki nadziewane

Tekst i foto Anuś 11-04-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty10 min.?

Składniki:

Pieczarki duże (same kapelusze), farsz: żółty ser, wędlina, sól, pieprz, jajko, bułka tarta, mąka, olej do smażenia.

Jak przyrządzić:

Wędlinę i żółty ser ścieram na tarce, mieszam składniki i doprawiam do smaku. Farszem napełniam kapelusze. Obtaczam w mące, jajku i bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Życzę smacznego.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 15.04.2006 fitasia

tzn jak to się obtacza w jajku jak tam w środku farsz jest...

Zgłoś 19.04.2006 zebra

napewno z tym farszem, przeciez to takie logiczne!

Zgłoś 23.05.2006 mloda

jest calkiem niezle nawet mi smakowalo

Zgłoś 26.07.2006 aska

skąd wytrzasnołes taki przepis to jest znakomite

Zgłoś 26.07.2006 aska

skąd wytrzasnołes taki przepis to jest znakomite

Zgłoś 21.08.2006 Anuś

Cieszę się, że Ci smakowało. Kiedyś będąc w jakiejś małej knajpce na morzem to jadłam. Przepraszam, że odpisuję tak późno.

Zgłoś 11.09.2006 Adi

Witam!

Ja robie coś podobnego, z tym że kapelusze pieczarek obsmazam na zloto na patelni w plytkim oleju, ogonki siekam na drobna kostke i obsmazam je rowniez. Z folii aluminiowej robie c... Pokaż więcej

Witam!

Ja robie coś podobnego, z tym że kapelusze pieczarek obsmazam na zloto na patelni w plytkim oleju, ogonki siekam na drobna kostke i obsmazam je rowniez. Z folii aluminiowej robie cos w rodzaju brytfanny i ukladam grzyby na niej, posypuje je pieczonymi ogonkami, podsmazonym porem i serem zoltym. Calosc zapieka sie w piekarniku. Smacznego!!

Zgłoś 23.10.2007 Vasco

Hmmmmmmmm!!! Fajne!!! ja do kapeluszy wkladam przesmazone ogonki pieczarek wymieszane z jajkiem ugotowanym na twardo i serem zoltym. No i potem zapiekam jakies 10 minut...

Zgłoś 23.10.2007 Vasco

PS. Ogonki przesmazam z cebulka ;)

Zgłoś 12.11.2007 bisubis

Ja do sera i wędliny dodaję też ser topiony (najlepiej jakiś smakowy np. ziołowy) wtedy ładnie farsz trzyma się kapelusza :-)

Zgłoś 26.08.2009 Beta

można do farszu dodać surowe jajko i wtedy też będzie się trzymać kapelusza :)