Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki nadziewane serkami

Tekst i foto Alianz 22-10-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

- 10 szt.pieczarek,
- 2 lub 3 serki topione czyste,
- zielenina w zaleznosci, kto co lubi: koperek pietruszka zielona lub szczypiorek,
- 2 jajka,
- bułka tarta do panierki.

Jak przyrządzić:

Pieczarki myjemy nastepnie pozbawiamy trzonkow. Serki topione mieszmy z zielenina nastepnie faszerujemy nimi pieczarki. Moczymy z kazdej strony w jajku i bulce tartej- ukladamy na blasze i wkladamy do piekarnika na 180 stopni ok 30 min.

Uwagi:

Serek zamieni sie w sos - cos pysznego polecam!!!

Czas przygotowania:

Jezeli serek bedzie wycieklal, tzn. że pieczarki sa juz gotowe.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 21.11.2003 555

wlasnie wrocilam z zakupow z serkami i pieczarkami.. dzis zaserwuje na obiadek mojemu "pieczarkozercy" ;))

z bialym pieczywem :))

Zgłoś 24.11.2003 555

trafilam na wyjatkowo malutkie pieczarki, a zapiekalam je w naczyniu zaroodpornym, dzieki czemu potrawa wygladala jak armia kuleczek :))

"pieczarkozerca" byl wniebowziety :))

Zgłoś 28.08.2005 Aneczka

Musze sprobowac.I chyba faktycznie najlepiej zapiec je w naczynku zaroodpornym.Wtedy nic sie nie zmarnuje;)

Zgłoś 24.10.2005 Firley

No to wiem juz chyba jakie pieczary nadziwane zaserwuje w szkole :P

Lece po pieczary. Dzieki. Napisze jak poszlo :>

Zgłoś 08.04.2008 Madziara

Pieczareczki pierwsza klasa :)))) ale ja najpierw lekko podpiekłam w piekarniku a potem na patelni :))))