Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki

Tekst i foto rybcia 25-01-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?niski złprosty10 min.średnia

Składniki:

Małe pieczarki (ilość zależy od apetytu), jajko, bułka tarta, sól, olej.

Jak przyrządzić:

Pieczarki umyć i obrać ze skórki. Posolić. Obtoczyć w jajku i bułce tartej i wyłożyć na patelnię, na której jest rozgrzany olej. Smażyć z dwóch stron jak schabowe:)

Jak podawać?

Pieczarki są dobre same w sobie, ale oczywiście można je zjeść z chlebem z masłem lub po prostu do obiadu zamiast mięsa. Życzę smacznego!

Uwagi:

Wiem, że może się przepis wydawać banalny, ale naprawdę polecam!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 08.10.2008 helenka

to jest przepyszne!!!!! jadlabym je na okraglo!!!! polecam:):):)