Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki pieczarkowe

Tekst i foto s@n_szajn 24-04-2005

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.?

Składniki:

- 10 pieczarek
- cebula
- czosnek
- papryka
- kukurydza
- ser żółty
- sól
- pieprz
- zioła prowansalskie
- jajko
- bułka tarta

Jak przyrządzić:

Pieczarkom odkrajamy nóżki i wydłubujemy z kapturków blaszki. Na patelni dobrze rozgrzewamy olej i dusimy na nim pozostałości pieczarek (blaszki i posiekane nóżki), drobno siekamy cebulkę, czosnek i paprykę. Mieszamy z kukurydzą i wrzucamy na patelnię. Przyprawiamy. Razem z pieczarkami dusimy jeszcze chwilkę. Po ostygnięciu faszerujemy tym wszystkim kapturki pieczarek (tak na styk, żeby nic nie wypadało) i przykrywamy plasterkiem sera. Panierujemy w jajku i bółce tartej z dwóch stron.

Jak podawać?

Podawać na ciepło oczywiście :) można konsumować jako potraw samodzielną, można i podawać jako kotleciki do kus kusu, ryżu, ziemniaków itp.

Uwagi:

Pychota! Nie trzeba się dużo męczyć, a naprawdę niebo w gębie!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 24.05.2005 kawa

no i oc z tymi pieczarkami, smażyny na tłuszczu czy pieczemy w piekarniku