Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Tekst i foto paula 04-04-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.-

Składniki:

1 kg pieczarek, składniki do przygotowania ciasta naleśnikowego, sól, olej.

Jak przyrządzić:

Pieczarki umyć, posolić zostawić na jakieś 30 min. Przygotować ciasto naleśnikowe. Po dodaniu jajek do mleka trzepaczką rózgową roztrzepać do momentu, aż zrobi się na mleku piana - aby spulchnić ciasto. Ciasto ma być gęste, żeby dobrze trzymało się pieczarek. W cieście maczamy pieczarki i wkładamy na głęboki, dobrze rozgrzany tłuszcz.

Uwagi:

Jest to zakąska, którą robi się w miarę szybko, prosto, no i jest pycha.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 05.04.2007 asiak44

a czy można podać dokładniej przepis na ciasto naleśnikowe?

Zgłoś 06.04.2007 jola

Ciasto nalesnikowe:

2 szklanki mleka,2 szklanki wody, 3 lyzki oleju,3 cale jaja,rozbic to wszystko mikserem,dodac make wedlug uznania gestosci i to wszystko zmiksowac na gladka mase.

... Pokaż więcej

Ciasto nalesnikowe:

2 szklanki mleka,2 szklanki wody, 3 lyzki oleju,3 cale jaja,rozbic to wszystko mikserem,dodac make wedlug uznania gestosci i to wszystko zmiksowac na gladka mase.

Odczekac 15 minut,ciasto musi odpoczac.Smazyc na patelni.Smacznego