Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki w zalewie

Tekst i foto cynamon 19-02-2009

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty15 min.-

Składniki:

Zalewa:
1 l wody,
1/2 szklanka oliwy,
1/2 szklanka octu,
2 cebule,
1 łyżka Vegety,
5 łyżek cukru,
koncentrat pomidorowy. (ok. 4 łyżeczek - ja daję trochę więcej).

Jak przyrządzić:

Zalewę gotować ok. 5 min. Pieczarki (1 kg) obtoczyć w jajku i mące (krupczatka + pszenna) i smażyć w głębokim oleju (ja jajka i mąkę mieszam i powstaje takie ciasto jak na naleśniki). Zalać gorącą zalewą.

Uwagi:

Po wystudzeniu wstawić do lodówki. Najlepsze następnego dnia.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.