Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Dodaj swój przepis Znasz ciekawy przepis? Podziel się z nami!

Pieczarki z grilla z zieloną pietruszką

Tekst i foto filip z konopi 07-03-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty30 min.?

Składniki:

pieczarki 1/2 kg, oliwa lub olej 100 ml (jaki jest akurat w domu), natka pietruszki, sok z 1/2 cytryny

Jak przyrządzić:

Ścinamy nóżki pieczarek na równo z łebkiem, w ten sposób leżą lepiej na grillu. Mieszamy olej, posiekaną pietruszkę i sok z cytryny. Tym polewamy pieczarki. Dobrze i szybko wymieszać, zanim pieczarki nasiąkną marynatą i nie będzie ich z czym mieszać. Po 20 min można grillować - kilka minut z każdej strony na mocnym ogniu powinno wystarczyć.

Jak podawać?

Można jako dodatek do mięs albo na każdą okazję.

Uwagi:

Pieczarek nie trzeba obierać, wystarczy dobrze umyć i osuszyć. Ilość pietruszki każdy jak lubi. Czas grillowania zależy: po kilku minutach można już jeść, ale można też trochę przedłużyć.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.