Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarki z pesto

Tekst i foto KubusPuchaty:P 28-12-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty25 min.?

Składniki:

Pieczarki (najlepiej drobne), sos pesto (najlepszy z suszonymi pomidorami - rosso), ser mozzarella (może być żółty ser).

Jak przyrządzić:

Z umytych pieczarek usunąć ogonki. W razie potrzeby kapelusze obrać (ja najbardziej lubię malutkie pieczarki). Kapelusze wypełnić niewielką ilością sosu pesto (jest bardzo aromatyczny) i przykryć małym plasterkiem sera. Piec w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni do czasu, gdy ser lekko się zrumieni.

Jak podawać?

Pysznie smakuje z czosnkową grzanką.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.