Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarkowa sałatka

Tekst i foto Asia 14-05-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty20 min.mało

Składniki:

- 50 dag pieczarek,
- pół pora,
- pół puszki kukurydzy konserwowej,
- 2 jajka,
- sól,
- pieprz,
- majonez.

Jak przyrządzić:

Pieczarki pokroić w średnią kostkę i usmażyć na maśle. Smażyć dotąd aż odparuje woda i pieczarki leciutko się zarumienią. Odstawic do przestygnięcia. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę, a por drobniutko w półksiężyce. Wszystkie składniki połączyc razem: pieczarki, por, jajka i kukurydzę. Posolić i popieprzyć do smaku, zalać majonezem.

Potrzebne przybory:

Nóż, deseczka, garnek, miska.

Jak podawać?

Podawać jako przystawkę. SMACZNEGO!
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 07.05.2005 marek

doskonała

Zgłoś 19.08.2005 maleńka

Sałatka - pychotka

Zgłoś 22.02.2007 Ania

Bardzo dobra. Ja dodałam jeszcze pomidory :-) Dzięki za fajny przepis!