Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczarkowa sałatka

Tekst i foto Olcia 19-03-2003

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?? złprosty? min.mało

Składniki:

- pół kg gotowanych pieczarek,
- 3 jajka na twardo,
- puszka kukurydzy kons.,
- biała część pora pokrojona i zasolona godzinę wcześniej,
- sol,
- pieprz,
- majonez.

Jak przyrządzić:

Pieczarki kroimy w dorbną kostkę, dodajemy kukurydzę i pokrojone jajka, dodajeny odciśnietego pora, przyprawiamy i dodajemy majonez. Mieszamy.

Jak podawać?

Ze świeżym pieczywem.

Uwagi:

Świetnie sprawdza się na imprezach.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Zgłoś 12.11.2004 megan

juz mi slinka kapie na sama mysl o tej salatce za dwa tyg. mam gosci wiec uracze ich i wyprobuje jak smakuje mniam ....

Zgłoś 11.03.2005 madziara

właśnie się zabieram do owej sałatki.....pewnie będzie pyszna..............

Zgłoś 28.10.2005 LENCIA

Sałatka jest bardziej aromatyczna kiedy piecarki są podsmażone a nie gotowane....smak pieczarki pozostaje w wodzie po uprzednim ugotowaniu.......polecam smażone z cebulka...por dodać surowy bard... Pokaż więcej

Sałatka jest bardziej aromatyczna kiedy piecarki są podsmażone a nie gotowane....smak pieczarki pozostaje w wodzie po uprzednim ugotowaniu.......polecam smażone z cebulka...por dodać surowy bardzo drobno posiekany......pozdrawiam :)

Zgłoś 07.04.2007 mrozio

Wypróbowałem i jest naprawdę pyszna - wersja ze smazonymi pieczarkami, szczerze polececam :)

Zgłoś 15.06.2007 Grazka

sałatka pyszna, a jestem wybredna, polecam wszystkim

Zgłoś 14.08.2008 Inia

Ja dodaje jeszcze ser żółty ,pokrojony w kostkę i ogórki kiszone. Zamiast kukurydzy, groszek.