Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczeń w skórce

Tekst i foto Tesia 31-05-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
?30 złprosty100 min.średnia

Składniki:

Skórki kurczęce (ilość w zależności od liczby osób),
mięso wieprzowe, drobiowe, słoninka (niedużo),
sól, Jarzynka, pieprz, natka pietruszki, jajo.

Jak przyrządzić:

Mięso wieprzowe i drobiowe oraz słoninkę zemleć, dodać natkę pietruszki, pieprz, sól, jajo. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziewać skórki i zwijać. Przed pieczeniem nakłuć, posypać Jarzynką i piec w piekarniku.

Jak podawać?

Pieczeń w skórce najlepiej podawać z sałatką warzywną (sałata, rzodkiewka, szczypiorek, śmietana, sól) oraz ziemniaczkami pieczonymi.

Czas przygotowania:

Piec około 100 min, najlepiej w rękawie.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.