Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczeń z drobiu

Tekst i foto Mariola 07-06-2006

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
1211 złprosty45 min.wysoka

Składniki:

30 dag wątróbki drobiowej, 30 dag mięsa mielonego, 30 dag boczku wędzonego, sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

Jak przyrządzić:

Wątróbkę umyć i osuszyć, następnie zmielić wątróbkę i boczek w maszynce do mięsa. Połączyć wszystko z mięsem mielonym, doprawić i wyłożyć na brytfankę. Pieczeń piec w 180 st. około 30 min.

Potrzebne przybory:

brytfanka, maszynka do mięsa

Jak podawać?

Potrawę podawać z makaronem, ryżem lub samą.

Uwagi:

Potrawa wielofunkcyjna - można podawać ją do obiadu, kroić na kanapki lub podać jako przystawkę z papryką czerwoną.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.