Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczona fasola z serkiem kremowym

Tekst i foto Arla 07-05-2010

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4-średni40 min.-

Składniki:

2 serki kremowe, 4 średnie sole, 2 papryki, 1 puszka fasolki białej, 2 cebule, 2 marchewki.

Do ozdoby: ćwiartka cytryny.

Jak przyrządzić:

Serek kremowy lekko podgrzać w małym garnku lub na patelni (ok. 1 minuty) i przelać do miski. Upieczoną solę z warzywami (solę piec ok 30 min. wraz z papryką, fasolą, cebulą pokrojoną w paski, marchewką pokrojoną w cienkie paski - wszystko zawinięte w folię aluminiową i ułożone w naczyniu żaroodpornym) ułożyć na półmisku i w misce obok postawiać serek kremowy do polania. Całość lekko posypać białym pieprzem. Całość udekorować ćwiartką cytryny, która może również posłużyć do skropienia potrawy.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.