Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczonka bałkańska

Tekst i foto jawor491 22-11-2008

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
--prosty60 min.-

Składniki:

Twarda kiełbasa, boczek wędzony, ziemniaki, jeden burak, jedna marchewka, cebula, czosnek, oliwa z oliwek, przyprawy: czerwona papryka słodka, pieprz, cząber, rozmaryn, sól, oregano.

Jak przyrządzić:

Wędliny kroimy w kostkę, warzywa w talarki. Wszystko razem polewamy oliwą, przyprawiamy i mieszamy ze sobą. Układamy na wysmarowanej oliwą podłużnej brytfance lub w naczyniu żaroodpornym. Wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 45 min.

Uwagi:

Można zamiast oliwy dodać roztopione masło.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.