Przepisy kulinarne Gotujemy z o2.pl

Pieczonki ardechois (kasztany)

Tekst i foto marron 01-03-2007

Porcje:Koszt:Trudność:Czas:Kaloryczność:
4? złprosty15 min.?

Składniki:

Puszka 440 g puree z kasztanów, 1 duży seler, 100 g tartego żółtego sera, 100 g masła, sól, pieprz.

Jak przyrządzić:

Obrać seler, pokroić w talarki na grubość 1 cm i gotować w osolonej wodzie około 15 min. Odcedzić, wyłożyć połową plastrów selera dno brytfanki, popieprzyć, pokruszyć na to 50 g rozdrobnionego masła, przykryć następnie puree kasztanowym (uprzednio podgrzanym w kąpieli wodnej, żeby rozmiękło), posypać pozostałą częścią pokruszonego masła. Poukładać na górze drugą połowę plastrów selera, posypać tartym serem, przypiekać 5-7 min.
Prześlij do znajomego Wersja do druku

Komentarze

Brak komentarzy. Czekamy na Wasze opinie.